Lichtjuweel en IJsprinses in Vogeldorp

NOORD - De bewoners van Vogeldorp krijgen binnenkort bezoek van fotograaf Jan van den Horn, die daar vlakbij (Zamenhofstraat) zijn atelier heeft. Van hen Horn heeft het plan opgevat om samen met de bewoners van Vogeldorp, leerlingen van de Rosaschool en de Kinderboom, jonge bibliotheekleden en kinderen die op 11 november ’s middags naar Museum De Noord komen het project Lichtjuweel uit te voeren. Alles draait om het lichtfeest van Sint Maarten, wanneer kinderen langs de deuren gaan met lampionnen om lekkers op te halen.
De IJsprinses. (Foto: OBA)

De bewoners van Vogeldorp wordt de komende weken gevraagd om gedurende ongeveer tien dagen een foto in een lichtbakje voor hun raam neer te zetten, zodat iedereen die langsloopt ze kan zien. Op die manier verandert de wijk in een sprookjesachtige wandeltentoonstelling. Zondagavond 11 november worden de kinderen uitgenodigd om vanuit Museum De Noord in een optocht met zelfgemaakte lampionnen achter de enige echte IJsprinses aan te lopen, door Vogeldorp.
Vooraf leren kinderen in workshops op de twee scholen, in bibliotheek Hagedoornplein en in museum De Noord van afvalmaterialen als petflesjes, rietjes en restjes wol de mooiste lampionnen maken. Lijmlab, het samenwerkingsverband van beeldend kunstenaars Marieke Hunze en Brenda Jonker, verzorgt de workshops.
Het fotoproject wordt op zaterdag 11 november feestelijk geopend door professor Jos van den Broek, tevens natuurliefhebber, strandjutter en fotograaf.
Artikel geplaatst op: 12 oktober 2012 - 15:28

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: