Informatie- en inspraakavond Noorderparkbad

NOORD - In het Noorderpark, op het terrein van het huidige Floraparkbad, start in 2013 de bouw van een nieuw zwembad: het Noorderparkbad. Hoe het zwembadgebouw en omgeving er precies komen uit te zien, wordt steeds duidelijker. Dinsdag 20 maart, vanaf 19.30 uur, is in het Antoniushuis aan de Kamperfoelieweg 207 een informatie- en inspraakavond over het Noorderparkbad.
Voorlopig ontwerp Noorderparkbad. (Afbeelding: aangeleverd)

Bezoekers kunnen dan inspreken op het uitwerkingsplan en het welstandskader: het voorstel voor de indeling en inrichting van de openbare ruimte en de regels waar het ontwerp van het zwembadgebouw aan moet voldoen.
Het Noorderparkbad wordt een plek voor alle Noorderlingen en Amsterdammers, om te sporten, te ontspannen en elkaar te ontmoeten. Binnen zijn twee wedstrijdbaden en een activiteiten- en doelgroepbad; buiten is een wedstrijdbad, een recreatiebad, een glijbaan, een kleuterbad, een peuterbad en een ligweide. Het toekomstig grand café met terras is ook toegankelijk voor bezoekers van het park. Het Noorderparkbad wordt bijzonder duurzaam en gaat zo min mogelijk energie en water gebruiken. Tijdens de informatie- en inspraakbijeenkomst geven medewerkers van het stadsdeel een toelichting op het voorlopig ontwerp: de uitwerking van het eerder opgestelde programma van eisen dat laat zien waar de verschillende baden, faciliteiten en installaties komen.
Artikel geplaatst op: 12 maart 2012 - 13:28

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: